Τρία σοκολατένια γλυκά που θα σε ενθουσιάσουν

Δες πώς να τα φτιάξεις

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» προτείνει  3 σοκολατένια γλυκά.

Σοκολατένιο cake με κρέμα καραμελέ

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά 
•    1 κουτί μπισκότα σαβαγιάρ
•    Για το σιρόπι
•    200 ml νερό
•    200 γρ. ζάχαρη
•    Για την κρέμα
•    1 λίτρο γάλα
•    80 γρ. ζάχαρη
•    100 γρ. κορν φλάουρ
•    2 κρόκοι αυγών
•    2 βανίλιες
•    50 γρ. βούτυρο
•    150 γρ. πραλίνα φουντουκιού 
•    Για τη σαντιγί
•    330 ml κρέμα γάλακτος 35%
•    Κακάο 

Μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάτας

Υλικά
200 γρ. βούτυρο
450 γρ. κουβερτούρα
220 γρ. αλευρι γ.ο.χ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
60 γρ. κακάο
1 πρεζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας 
300 γρ. λευκή σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από πορτοκάλι

 


Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.
-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας.
-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .
-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας.
-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας
-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .
-Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.
-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπράουνις. 

Πεντανόστιμη τάρτα τριπλής σοκολάτας

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας
•    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    100 γρ. ζάχαρη άχνη
•    50 γρ. κακάο σε σκόνη
•    1 πρέζα αλάτι
•    200 γρ. βούτυρο, παγωμένο
•    1 κρόκο
•    1 κ.ς. νερό, παγωμένο

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
•    400 γρ. κουβερτούρα λευκή
•    180 γρ. βούτυρο, παγωμένο
•    120 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη γκανάζ σοκολάτας
•    400 γρ. κουβερτούρα 65%
•    400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
 • 15γρ. κόκκους καφέ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top