Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σπιτικά σουβλάκια από κοτόπουλο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Πώς να φτιάξουμε  μόνοι μας σουβλάκια μας έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην  εκπομπή«Στη Φωλιά των Κου Κου».

Φτιάξε κοτόπουλο κάρυ με κάσιους στο άψε- σβήσε

Ο σεφ αποκάλυψε τα υλικά της συνταγής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά 

  • 6 φιλέτα κοτόπουλο
  • 8 πίτες για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1/4 φλ. ηλιέλαιο
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένο 
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κάρυ
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού 

  • 150γρ. γιαούρτι 
  • 1 κοφτή κ.σ. μέλι 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • αλάτι και πιπέρι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • φρέσκο θυμάρι 

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ. σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. σος γιαουρτιού 

Εκτέλεση


• Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό μπολ, το περιχύνουμε με την μαρινάδα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Καλό είναι να το αφήςουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ για να εμποτιστούν τα κομμάτια με τη μαρινάδα.
• Μουσκεύουμε σε κρύο νερό 10 ξυλάκια για σουβλάκια, βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο το στραγγίζουμε ελαφρά και το περνάμε στα ξυλάκια. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
• Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαφρώς της πίτες και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετουμε από πάνω τα σουβλάκια πασπαλίζουμε με το τον μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με το γιαούρτι.
Για τη σος γιαουρτιού 
• Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top