Φουρνιστοί κρασάτοι κεφτέδες με κοφτό μακαρονάκι και φέτα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στην κουζίνα και μεγαλούργησε

Κεφτέδες όχι κλασικούς αλλά φουρνιστούς και κρασάτους έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Για τους κεφτέδες

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. λουκάνικο (χοιρινό ή μοσχάρι)
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί + 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • αλάτι / πιπέρι
  • 1 αυγό

Γρήγορη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles

Για τη σάλτσα και την ολοκλήρωση

  • 800 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 500 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 300 γρ φέτα

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες

Βήμα 1

 Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία για 8’ – 10’.

Βήμα 2

 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το λουκάνικο από το έντερο και προσθέτουμε μόνο το ‘κιμά΄ στο μπολ.

Βήμα 3

 Στο multi προσθέτουμε το κρασί και το μαϊντανό και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα στην φρυγανιά και αφήνουμε να μουλιάσει καλά για 3’-4’.

Βήμα 4

 Προσθέτουμε στο μπολ τη φρυγανιά με το κρασί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, 2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε τους κεφτέδες. Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 h (προαιρετικά).
* καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο για 8 ώρες.

Γεμιστό χοιρινό και τραγάνες πατάτες με βούτυρο

Για τη σάλτσα και την ολοκλήρωση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία(5-6) , προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 5’-6΄. Συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί δυναμώνουμε την θερμοκρασία σε δυνατή (8-9) αφήνουμε το κρασί σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη σάλτσα τομάτας, τη ρίγανη και το ζωμό, αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε ξανά τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και ίσως αν οι ντομάτες είναι όξινες προσθέτουμε λίγο μέλι η ζάχαρη.

Βήμα 2

Περιμένουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 3

Για τους κεφτέδες, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε περίπου 12 μεγάλους κεφτέδες. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία (8-9), λαδώνουμε μόνο τους κεφτέδες (χωρίς έξτρα λάδι στο τηγάνι) και απλά τους θωρακίζουμε εξωτερικά για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. (λίγο πριν το τελείωμα προαιρετικά μπορούμε να σβήσουμε με 1/3 της κούπας κόκκινο κρασί)

Βήμα 4

Μόλις την σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμη προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα ταψί 30 Χ 40. Συνέχεια προσθέτουμε τους κεφτέδες και θρυμματίζουμε σε όλη την επιφάνεια την φέτα. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά μέχρι οι κεφτέδες και τα ζυμαρικά να έχουν ψηθεί


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top