3 τύποι προπόνησης που σε βοηθούν να καις λίπος ακόμα και 48 ώρες μετά

Ακόμα να τις δοκιμάσεις;

Αφού γυμνάζεσαι που γυμνάζεσαι, γιατί να μην ακολουθήσεις τα συγκεκριμένα προγράμματα γυμναστικής που θα σε βοηθήσουν να δουλεύει ο μεταβολισμός σου και να καίει για μέρες αργότερα;

Πυθαγόρεια Διατροφή: Τι είναι η διατροφή που κάνει η Θεοφανία Παπαθωμά;

Διαλειμματική προπόνηση

Κάνε 3 λεπτά γρήγορο περπάτημα, ακολουθούμενο από 3 λεπτά γρήγορο τρέξιμο, για διάστημα 30 έως 60 λεπτών. Με αυτή την προπόνηση υπερφορτώνεις το σώμα με σύντομα διαστήματα, έπειτα το ξεκουράζεις για ένα διάστημα, πριν επαναλάβεις το ίδιο δυναμικό ή εντελώς διαφορετικό διάστημα. Έτσι, απελευθερώνονται πολλές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της επινεφρίνης που βοηθά τον οργανισμό να καίει θερμίδες ακόμη κι όταν δεν ασκείσαι.

3 τύποι προπόνησης που σε βοηθούν να καις λίπος ακόμα και 48 ώρες μετά

5+1 tricks για να χάσεις βάρος χωρίς δίαιτα και χωρίς να το καταλάβεις

Καταμερισμένη προπόνηση

Κάνε δύο έως τέσσερις 15λεπτες προπονήσεις υψηλής έντασης στη διάρκεια της μέρας. Αυτό μπορεί να είναι μία πρωινή, μία μεσημεριανή και μία βραδινή, όταν γυρίσεις σπίτι. Αντί να επαναλαμβάνεις τη συνήθη προπόνησή σου, μοίρασε τα σετ σε συντομότερες προπονήσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι σύντομες και δυναμικές. Δύο προπονήσεις την ημέρα σημαίνουν διπλάσια ενίσχυση του μεταβολισμού. Επιπλέον, οι περισσότεροι προσπαθούν περισσότερο στις πιο σύντομες προπονήσεις.

Κυκλική προπόνηση

Εκτέλεσε μια άσκηση με βάρη για 10-12 επαναλήψεις και τρέξε στο επόμενο μηχάνημα. Εκτέλεσε 6 με 10 ασκήσεις σε κάθε κύκλο και ολοκλήρωσέ τον τρεις φορές, σταματώντας για 20 δευτερόλεπτα ενδιάμεσα από τις ασκήσεις. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Shippensburg στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η κυκλική προπόνηση, που αποτελείται από 3 σετ 8 ασκήσεων είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερο EPOC μέσα σε 30 λεπτά άσκησης συγκριτικά με τον ίσο χρόνο άσκησης σε διάδρομο.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top