Η αλλαγή στην προπόνηση σου που θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος

Μία απλή κίνηση αρκεί για να χάσεις 10% περισσότερο λίπος από όσο συνήθιζες

Το σπλαχνικό λίπος φεύγει ταχύτερα, αφού «ο λιπώδης ιστός της κοιλιάς έχει μεγαλύτερη πυκνότητα υποδοχέων για τις ουσίες που διεγείρουν την κινητοποίησή του – τις ορμόνες κατεχολαμίνες, για παράδειγμα» τονίζει ο δρ Jeff Horowitz, καθηγητής Κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η Personal Trainer της JLO μοιράζεται 3 tips για τέλειους γλουτούς

Η ζώνη καύσης λίπους 

Σε ανάλυση μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity διαπιστώθηκε πως με την υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση μειώνεται πιο αποτελεσματικά το κοιλιακό λίπος σε σύγκριση με κάθε άλλο είδος προπόνησης. 

Η Μελέτη

Ομάδα Α
8 λεπτά σπριντ σε στατικό ποδήλατο, 12 λεπτά ξεκούραση
2 φορές επανάληψη του συνδυασμού 3 φορές την εβδομάδα

Ομάδα Β
40 λεπτά συνεχόμενα ποδήλατο σε αργό και σταθερό ρυθμό
3 φορές την εβδομάδα

Αδυνάτισμα: 5 τροφές που σου «κόβουν» την όρεξη

Αποτέλεσμα

15 Εβδομάδες μετά
Ομάδα Α: 9,5% μείωση του κοιλιακού λίπους
Ομάδα Β: 10,6% αύξηση του κοιλιακού λίπους
Συμπέρασμα:  Το σώμα καταγράφει την άσκηση υψηλής έντασης ως στρεσογόνο και αυξάνει τις ορμόνες που απελευθερώνουν το λίπος, τις κατεχολαμίνες.

Το μυστικό

Για να κάνεις τη σταθερή αερόβια πιο αποτελεσματική στην καύση του λίπους, διατήρησε την ένταση περίπου στο 75% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας (τόσο γρήγορα που να μπορείς να μιλάς μόνο με σύντομες προτάσεις). Αν πηγαίνεις πιο αργά, η ορμόνη του άγχους, η κορτιζόλη, θα βάλει τρικλοποδιά στον ρυθμό καύσης του λίπους. Βεβαιώσου πως οι προπονήσεις σου είναι μέτριας προς υψηλής έντασης, συμπεριλαμβάνουν πολλές επαναλήψεις και πολύ λίγη ξεκούραση και ενσωμάτωσε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις που θα κάνουν τα πόδια και τα χέρια σου να δουλεύουν συνεχώς, ώστε οι παλμοί σου να μένουν ανεβασμένοι και να πυροδοτείται η απελευθέρωση κατεχολαμινών και αυξητικής ορμόνης.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top