Τροφές που τις τρώμε τελείως λάθος

Κι όμως έτσι χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά

τροφές

Μερικές τροφές μπορεί να είναι υγιεινές ωστόσο η λάθος κατανάλωσή τους μπορεί να μας στερήσει θρεπτικά συστατικά.

Μπρόκολο

Οι περισσότεροι όταν τρώμε μπρόκολο το προτιμούμε βραστό ή στον φούρνο μαζί με άλλα υλικά. Ο πιο υγιεινός όμως τρόπος για να το καταναλώσουμε είναι στον ατμό. Έτσι η βιταμίνη C που περιέχει μένει αναλλοίωτη.

Μαύρο τσάι

Ένα άκρως υγιεινό ρόφημα που αδυνατίζει είναι και το μαύρο τσάι το οποίο περιέχει κατεχίνες. Ωστόσο αυτές οι κατεχίνες αν αναμιχθούν με το γάλα τείνουν να καταστρέψουν τα ευεργετικά του συστατικά.

Λιναρόσπορος

Στα superfoods συνδιαλέγεται ο λιναρόσπορος όμως είναι προτιμότερο να τον χρησιμοποιούμε σε μορφή σκόνης και όχι στην αυθεντική του.

Φράουλες

Πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά είναι οι φράουλες όμως δε θα πρέπει να τις κόβουμε καθώς έτσι δεν καταστρέφονται τα θρεπτικά τους συστατικά.

Σκόρδο

Και το σκόρδο είναι υγιεινό αλλά είναι καλύτερο να το κόβουμε. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top