Οικονόμου για Σπίρτζη: Φτηνό θέαμα, το θυμήθηκε πριν τη ΔΕΘ

Για «διαβολική σύμπτωση» μιλά με αιχμές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Βέλη κατά των αποκαλύψεων του Χρήστου Σπίρτζη, περί απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του, εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας αιχμές για τη χρονική συγκυρία που επέλεξε να το αναδείξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα...» δήλωσε ο κ. Οικονόμου μετά τη υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Σπίρτζη.

Παρακολούθηση και του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, «είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή».

«Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών», σημείωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα».

Τσίπρας για υποκλοπές: Ποινικές ευθύνες σε όσους κρύψουν την αλήθεια 

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου σε δηλώσεις του στον Alpha 98,9 FM είπε πως «προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει μια σύγχυση και ένα μπέρδεμα γενικότερο στην υπόθεση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top