Ιταλία: 13 δισ. ευρώ τα νέα μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Το νέο πακέτο περιέχει την δυνατότητα μείωσης του κόστους των λογαριασμών

Ντράγκι

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Ντράγκι για τη στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να εγκριθούν κατά πάσα πιθανότητα αύριο και να αγγίξουν τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παραιτήθηκε ο Ντράγκι - Εκλογές τον Οκτώβριο βλέπουν οι αναλυτές

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του έτους η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού ενέκρινε, συνολικά, μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της συνεχούς αύξησης της τιμής της ενέργειας, τα οποία ανέρχονται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων θα περιέχει την παράταση της επιστροφής φόρου στις επιχειρήσεις που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας, αλλά και την δυνατότητα μείωσης του κόστους των λογαριασμών, χάρη σε νέα κρατική βοήθεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αυξήσει το όριο ετήσιου εισοδήματος, βάσει του οποίου τα ιταλικά νοικοκυριά θα μπορούν να εντάσσονται στα μειωμένου κόστους τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών σε μηνιαίες δόσεις, από πέντε που είναι μέχρι σήμερα, αναμένεται να φτάσουν τις επτά δόσεις.

Μάριο Ντράγκι: Έκκληση για σύμφωνο εμπιστοσύνης και ενότητας

Και να δοθεί, τέλος, «πράσινο φως» στην μερική κάλυψη από το δημόσιο, των μισθών των υπαλλήλων που εργάζονται σε εταιρίες οι οποίες πλήττονται έντονα από την αύξηση της τιμής της ενέργειας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top