Στις 11 Μαρτίου η συνεδρίαση του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Στόχος να ολοκληρώσει την αξιολόγηση

Εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά τις κλινικές δοκιμές- βίντεο ΑΡ

Η Επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) αναμένεται να δώσει τη σύστασή της για το εμβόλιο Covid 19 της Janssen, στις 11 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

«Αυτή η έκτακτη συνάντηση οργανώνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης του εμβολίου Covid-19 της Janssen που αναπτύχθηκε από την Janssen-Cilag International NV», αναφέρει ο ΕΜΑ.

Bloomberg: Στις 11 Μαρτίου η απόφαση ΕΜΑ για εμβόλιο της Johnson & Johnson

«Ο στόχος της συνάντησης είναι να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, εάν είναι δυνατόν», σημειώνει ο ΕΜΑ.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) είναι η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των γνωμοδοτήσεων του Οργανισμού για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα ανθρώπινα φάρμακα, υπενθυμίζει ο οργανισμός.

Η σύμβαση που υπέγραψε η Κομισιόν με τη Janssen στις 8 Οκτωβρίου θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό να αγοράσουν εμβόλια για 200 + 200 εκατομμύρια άτομα.

Το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της Covid-19 αξιοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα AdVac, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανάπτυξη και την παρασκευή του πρόσφατα εγκριθέντος εμβολίου της Janssen κατά του ιού Έμπολα, καθώς και των υποψήφιων εμβολίων κατά των ιών Zika, RSV και HIV.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top