Σάλος στη Γερμανία με τον υπουργό Υγείας: Πήγε σε δείπνο με χορηγούς

Μια ημέρα μετά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Γενς Σπαν

Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, συμμετείχε σε δείπνο με πάνω από 10 επιχειρηματίες, τη στιγμή που ο ίδιος έλεγε στους πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το δείπνο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λειψία, μία ημέρα πριν ο ίδιος βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Γερμανία: Με εξαιρέσεις η παράταση του lockdown μέχρι τέλος Μαρτίου

Λίγες ώρες πριν το δείπνο μάλιστα ο Γενς Σπαν σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ζητήσει μιλώντας στην κάμερα από τους πολίτες να απέχουν από κοινωνικές συγκεντρώσεις.  «Ξέρουμε ποιες είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης. Είναι τα πάρτι, οι συγκεντρώσεις στο σπίτι, οι κοινωνικές εκδηλώσεις», είχε δηλώσει.

Το δείπνο διοργανώθηκε προς τιμήν του από 10 επιχειρηματίες και πάνω, οι οποίοι τον στηρίζουν οικονομικά στην προεκλογική του εκστρατεία. Ωστόσο, την επόμενη μέρα αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε το τεστ και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως υποστήριξε, όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν αρνητικοί ενώ τόνισε ότι στο επίμαχο δείπνο τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Θα λυπόμουν πολύ αν είχα κολλήσει κάποιον χωρίς να γνωρίζω ότι είμαι θετικός. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν συνέβη, χάρη στα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν», δήλωσε ο Σπαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top