Σχοινάς: Το σχέδιο άρσης των περιορισμών θα παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου

Έρχεται το «πράσινο ψηφιακό πάσο»

Σχοινάς

Στις 17 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Κομισιόν για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις με την απαραίτητη ασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Υγείας της ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος εκεί ενέταξε και την παρουσίαση του «πράσινου ψηφιακού πάσου», στο οποίο είχε αναφερθεί και η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν.

Κομισιόν: Τον Μάρτιο η πρόταση για το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι το μέσο αυτό θα παρουσιαστεί με τρόπο που δε θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών και θα περιλαμβάνει και όσους έχουν αρνητικό τεστ ή αντισώματα αφού έχουν νοσήσει.

Ξεκαθάρισε δε ότι «σε εξαιρετικούς καιρούς χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε εξαιρετικά εργαλεία», ώστε να διασφαλίσουμε «ότι δε θα μας επιβληθούν από αλλού».

Χαιρέτισε τη σύγκλιση μεταξύ των ηγετών της ΕΕ να συνεχιστεί η προεργασία, και ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν έχει δημιουργήσει ομάδα εργασίας με τους Επιτρόπους Κυριακίδου, Μπρετόν, Ρέιντερς, Γιόχανσον και τον ίδιο και στόχο η πρόταση να τεθεί στους ηγέτες στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top