«Το εμβόλιο Johnson & Johnson θα διανέμεται στην ΕΕ από τέλη Μαρτίου»

Όλα όσα δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας για το εμβόλιο

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson (27/2)

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του Covid-19 αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις αρχές του Μαρτίου και η διανομή να ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου, δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

Κορωνοϊός: Πήρε άδεια για χρήση στις ΗΠΑ το εμβόλιο της Johnson & Johnson

«Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δοθεί στις αρχές του Μαρτίου, αφού ο EMA πραγματοποιεί την αξιολόγηση όλων των δεδομένων που του έχει παραδώσει η Johnson & Johnson, ώστε να γίνει δυνατή η κυκλοφορία του εμβολίου», δήλωσε η γαλλίδα υπουργός.

ΠΟΥ: Η επιτυχημένη πορεία εμβολιασμών φέρνει μείωση κρουσμάτων!

Οι πρώτες δόσεις θα πρέπει «να φθάσουν στο τέλος του Μαρτίου-αρχές Απριλίου», αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή των δόσεων και αυτό «αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία», πρόσθεσε.

«Είναι μια πολύ καλή είδηση διότι το εμβόλιο αυτό χρειάζεται μόνο μία δόση, όμως είναι πιθανόν να χρειασθούν αναμνηστικές δόσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμη», προειδοποίησε.

Βρετανία: Πάνω από 20 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί!

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν, χθες, την έγκρισή τους για επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα άνω των 18 ετών.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top