Μαυρίκιος: Απαντλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου

Σε κατάσταση περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης η χώρα

Απαντλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου από το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε στα ανοικτά του Μαυρίκιου, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία.

SOS στον Μαυρίκιο μετά τη διαρροή 1.000 τόνων πετρελαίου!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων που είχαν απομείνει σε ιαπωνικό φορτηγό πλοίο, από όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις διέρρευσαν 1.000 τόνοι πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου, έχει απαντληθεί.

Ο πρωθυπουργός του Μαυρίκιου, Πραβίντ Τζουγκνότ, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι στο MV Wakashio συνεχίζουν να υπάρχουν 2.000 τόνοι πετρελαίου και ότι το πλοίο αναμενόταν να διαλυθεί, δημιουργώντας ανησυχίες για μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Μαυρίκιο από διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα

Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Μαυρίκιο από διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα / AP Images

«Άκουσα ότι η απάντληση έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά είναι δύσκολο να πει κανείς ότι δεν έχει μείνει καθόλου πετρέλαιο στο πλοίο», δήλωσε ο Γιοσινόρι Φουκουσίμα, εκπρόσωπος της Nagashiki.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου, αναγκάζοντας τον Μαυρίκιο να κηρύξει κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top