Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 7 ημέρες- Τα ποσοστά ανά περιοχή

Πάνω από το όριο συναγερμού ο δείκτης θετικότητας

Η επίμονη και εκρηκτική διασπορά του κορωνοϊού οδηγεί σε παράταση της καραντίνας. Ο δείκτης θετικότητας έχει φτάσει να ξεπερνά τα επίπεδα συναγερμού, με τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση να αναζητούν λύσεις να διακόψουν την κινητικότητα του, την ώρα που τα νοσοκομεία ασφυκτιούν. 

«Έκρηξη» κρουσμάτων: Ανακοινώθηκαν 2.353 νέα το τελευταίο 24ωρο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι διασωληνωμένοι έχουν σπάσει κατά πολύ το φράγμα των 300. 

Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό μετατρέπεται το Σισμανόγλειο

Ο δείκτης θετικότητας έχει εκτιναχθεί στο 6,56%, με το όριο συναγερμού να τοποθετείται γύρω στο 4%. Την προηγούμενη Δευτέρα, ο αντίστοιχος δείκτης ήταν στο 5,64%, ενώ ο μέσος όρος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν στο 4,12%. 

Μεγάλη η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 7 μέρες

  • Στην Αττική η αύξηση ήταν 43,8%  
  • στη Θεσσαλονίκη  33,8%  
  • στην Πάτρα άγγιξε το 18% (17,9) 
  • στο Ηράκλειο της Κρήτης εκτοξεύτηκε στο 68,1% 

Εκρηκτική διασπορά του κορωνοϊού- Καλπάζουν οι μεταλλάξεις 

Το ιικό φορτίο δε μειώνεται παρά την καραντίνα. Η διασπορά είναι μεγάλη και σε πολλές περιοχές της χώρας τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Μάλιστα τα κρούσματα από τις μεταλλάξεις έχουν αύξηση πάνω από 20%.

Σκυλακάκης: Κάθε εβδομάδα lockdown κοστίζει 200 εκατ. ευρώ

Οι λύσεις για την άρση της καραντίνας αλλά και για τον περιορισμό του ιού αναζητούνται και αύριο αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών. Πάντως σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, κάθε εβδομάδα lockdown του λιανεμπορίου κοστίζει στην οικονομία 200 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top