Πρώην μέλος της ΧΑ «σπάει» τη σιωπή του για τις απειλές που δέχτηκε

Όλα όσα είπε αποκλειστικά στο Star

Ο Δημήτρης Βογιατζής, πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και εξήγησε τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και το πώς αντιμετώπιζε η ηγετική ομάδα όσους διαφωνούσαν.

Χρυσή Αυγή: Ανατριχιαστικοί διάλογοι μετά τη δολοφονία Φύσσα

Ο Δημήτρης ήταν μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής και γραμματέας της Τ.Ο Καβάλας. Βρέθηκε στους κόλπους του κόμματος το 2012 και αποχώρησε το 2019, έχοντας παρακολουθήσει όλη τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Όπως είπε, τα ορισμένα μέλη της εγκληματικής πλέον οργάνωσης είχαν ζητήσει να υπάρξει μια καταδίκη του ναζισμού η οποία δεν έγινε ποτέ, όπως ανέφερε, από τον αρχηγό του κόμματος τον γνωστό Φύρερ Μιχαλολιάκο, «οπότε από εκείνη την στιγμή αρχίσαμε να στοχοποιούμαστε». 

Δίκη Χρυσή Αυγή: «Τρέμουν σαν το ψάρι μπροστά στη δικαστική ετυμηγορία»

Μάλιστα, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι πήγαν κάποια άτομα από τη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Ματθαιόπουλο στην Καβάλα για να του ξεκαθαρίσουν, όπως είπε, ότι αν δεν ακολουθήσει  αυτά που λένε θα πάνε κάτω από το σπίτι του για να του «σπάσουν το κεφάλι».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι πίτσες, τα πεϊνιρλί και η... γαλλική Επανάσταση!

Πώς τρομοκρατούσαν τα μέλη τους

Ο Δημήτρης Βογιατζής ξεκαθάρισε ότι υπήρχε ένας μύθος και πάνω σε αυτό τον μύθο πατώντας και με τον τρόπο που συμπεριφέρονταν άφηναν να υπονοηθεί ότι κάτι θα σου συμβεί.

«Τώρα αυτό δε γινόταν ευθέως στην αρχή, ειδικά απλά σου λέγαν κάτι με έναν έντονο ύφος, μετα σε έπαιρναν δυο – τρεις ρουφιάνοι του κόμματος και σε ψαρεύανε να δούνε τι ειναι αυτό που λες ή πως αντέδρασες και αναλόγως τις αντιδράσεις σου ενεργούσαν και αυτοί». 

 

Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια κάθειρξη σε Μιχαλολιάκο και ηγετικά στελέχη

Τέλος, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι αποκήρυξαν σε κάποιο επίπεδο τον ναζισμό από φόβο για το δικαστήριο και τις προφυλακίσεις, καθώς είχε έρθει χαρτί σε όλες τις τοπικές οργανώσεις που έδινε οδηγίες να εξαφανίσουν οτιδήποτε έχει σχέση με αυτόν τον τομέα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top