Λιμενικό: Αυτή είναι η αλήθεια για τα τουρκικά πλοία ανοιχτά της Μυκόνου

Δεν αλιεύουν σε ελληνικά ύδατα

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τα αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως της Μυκόνου, της Πάρου ή του Αγαθονησίου, έδωσε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τουρκικά αλιευτικά έφτασαν μέχρι τις ακτές της Μυκόνου για να ψαρέψουν

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τα σκάφη που είναι αγκυροβολημένα έξω από τη Μύκονο δεν είναι τουρκικά αλιευτικά, αλλά πλοία μεταφοράς ιχθυοκλωβών με αλίευμα από τη Μεσόγειο και προορισμό τη Τουρκία. Η παραμονή τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν αποτελεί κάποιου είδους πρόκληση στο Αιγαίο, αλλά έχει να κάνει με τον καιρό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top