Μητέρα Α. Πολλάτου: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι σκοτώθηκε από δικό της λάθος»

Σε κατασκευαστικό λάθος του ΙΧ οφείλεται ο θάνατός της

Κατασκευαστικό λάθος στο μοιραίο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είναι η αιτία του τραγικού θανάτου της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου πριν πέντε χρόνια στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας κ. Αγγελική Κυριαζή άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του Γερμανού Χ.Β. κατοίκου Στουτγάρδης, ως νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων. 

Επίσης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διώκεται επιπλέον για σωματική βλάβη από αμέλεια, εις βάρος των επιβατών του αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς η εισαγγελέας εκτιμά ότι αποκλειστική αιτία γι' αυτούς ήταν η ελαττωματική κατασκευή του αυτοκινήτου, ενώ η οικογένεια της Άννας Πολλάτου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 820.000 ευρώ από τους υπευθύνους, τον κατασκευαστή, τον προμηθευτεί και τον εισαγωγέα.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Πολλάτου, ανέφερε συγκινημένη στο star.gr: "Nιώθω δικαίωση γιατί πραγματικά το απέδειξε και το Ελληνικό Δικαστήριο ότι έφταιγε το αυτοκίνητο". 

"Από την αρχή είχα πιστέψει ότι ο θάνατος της Άννας οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος, για αυτό έβαλε και τον εμπειρογνώμονα, κ. Μαδιά και τον δικηγόρο μου. Μόλις είδα το αυτοκίνητο κατάλαβα ότι δεν έφταιγε η Άννα. Τη γνώριζα πάρα πολύ καλά, ήταν μια πολύ καλή οδηγός, οδηγούσε καθημερινά το αυτοκίνητό της. Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί από δικό της λάθος!" τόνισε. 

Η ζωή της δεν είναι ίδια πια χωρίς την αγαπημένη της κόρη:  "Τα πέντε χρόνια χωρίς την Άννα είναι… πώς να το πώ; Μας λείπει πάρα πολύ. Ήταν και το μοναδικό κορίτσι που είχα στην οικογένεια. Αλλά δεν υπάρχει παιδί σαν την Άννα! Η απουσία της είναι πάρα πολύ μεγάλη!"

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο συνέβη στις 17 Μαΐου το 2014. Το αυτοκίνητο της αθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής, ξέφυγε της πορείας του για άγνωστο λόγο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και με την πίσω δεξιά πλευρά συγκρούστηκε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η Άννα Πολλάτου να βρει τραγικό θάνατο σε ηλικία 31 ετών και οι επιβάτες του άλλου οχήματος να τραυματιστούν ελαφρά. 

 

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο 

Η αντιεισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία πως η έλλειψη προσοχής που υπέδειξε η κατασκευάστρια εταιρεία οδήγησε την άτυχη κοπέλα στον θάνατο. 

«Ο Χ.Β. δεν φρόντισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος, αφού διέθεσε στην αγορά ελαττωματικό προϊόν», αναφέρει το κατηγορητήριο, σημειώνοντας ότι το όχημα «έφερε ελαττωματική κατασκευή της τραβέρσας συγκράτησης του ταμπλό και της κολόνας τιμονιού, της ίδιας της κολόνας τιμονιού και του καθίσματος», προσθέτει. 

Η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει ότι «τα υλικά κατασκευής των ως άνω εξαρτημάτων ήταν ακατάλληλα και μη ανθεκτικά με συνέπεια να υποχωρήσουν και να μην αποτρέψουν την αποκόλληση ταμπλό και τιμονιού, αποκλειστικών εξαρτημάτων στήριξης του οδηγού, όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα πορείας κάνοντας πολλαπλές περιστροφές και στο τέλος προσέκρουσε νωτομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί αυτή και να υποστεί κακώσεις κεφαλής και αυχένος, ως μόνης ενεργού αιτίας να επέλθει ο θάνατός της». 

 

Ρεπορτάζ: Στέλλα Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top