Τι νέο ετοιμάζει η Nissan με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ιαπωνία 

Ποιες δοκιμές έκαναν

Nissan βιώσιμη μελλοντική κοινότητα Ιαπωνία

Η Nissan ξεκίνησε, σε πραγματικές συνθήκες,  μια δοκιμή νέων υπηρεσιών κινητικότητας  στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας  για την προώθηση της οικοδόμησης της κοινωνίας του μέλλοντος, στην Ιαπωνία.Οι δοκιμές  που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στοχεύουν στην αξιολόγηση της δεκτικότητας μεταξύ κατοίκων και επισκεπτών στην κοινότητα. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν τη λειτουργία μιας υπηρεσίας μεταφοράς με λεωφορείο EV που εκτελείται σε βρόχο γύρω από την κεντρική περιοχή της πόλης Namie σε υψηλή συχνότητα,χρησιμοποιώντας σταθμούς στον δρόμο ως κόμβους κινητικότητας.

Οι κόμβοι συνδέονται με άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτήτων οχημάτων, τα οποία χρησιμεύουν ως «ακτίνες» και χρησιμοποιούνται για ταξίδια σε κοντινές περιοχές. Η υπηρεσία υποστηρίζει τόσο τη μεταφορά επιβατών όσο και φορτίων.

Περιλαμβάνει την παράδοση πακέτων στο σπίτι χρησιμοποιώντας οχήματα "ακτίνας" όπως ταξί EV, αλλά και  χρήση οχημάτων της Japan Post (Ιαπωνικά Ταχυδρομεία)  για αποτελεσματική παράδοση, καθώς και σταθμούς στο δρόμο για την παραλαβή αγορών από τα σούπερ μάρκετ. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν επίσης τη λειτουργία ενός αυτόνομου οχήματος σε μια διαδρομή γύρω από το κεντρικό Namie. 


Το μακροπρόθεσμο όραμα είναι η δημιουργία βιώσιμων μεταφορικών υπηρεσιών που προσφέρουν άνεση και συμβάλλουν στην οικονομία. 
Για να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η πρωτοβουλία συνεργασίας περιλαμβάνει την κατασκευή ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα και σταθερές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε διάφορες εγκαταστάσεις. 

Παράλληλα, οι συμμετέχουσες εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν έργα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την αναψυχή, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής τοπικής κοινότητας. Επιπλέον, σκοπεύουν να συνεργαστούν για να κάνουν την κοινότητα πιο ανθεκτική μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα και άλλους χώρους κατά τη διάρκεια αναπάντεχων καταστροφών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top